Blandings

Slottet Blandings i Shropshire är familjen Threepwoods färdeneärvda slott, där Clarence, den nionde earlen av Emsworth, tronar som familjens överhuvud, åtminstone på pappret.

Blandings Castle

Lord Emsworth är till naturen en dagdrömmande äldre herre, som inte kan tänka sig en bättre tillvaro än att ostörd få vandra genom livet iklädd gamla paltor, påtande i den rosenprydda trädgården och att få vinna priser i den årliga grönsakstävlingen för sina magnifika pumpor. Och så klart – se sin käraste ögonsten Dronningen bli allt fetare och trindare (hon har redan tagit hem tre silvermedaljer i den lokala grisutställningen)

Men det finns ständiga orosmoln runt lordens paradis. Han har förbannats med ett överflöd av systrar och därtill en uppsjö av barn och syskonbarn som vill gifta sig med både odrägliga och för familjen olämpliga partier. Lägg till en nitisk sekreterare som tvingats på den gamle earlen mot hans vilja och en granne som är en av Englands minst samvetsgranna baroner, och Clarences till synes stillsamma liv blir ett brinnande inferno.

Det är bara med hjälp av brodern Galahad Threepwood och den trogne butlern Beach som Clarence överlever alla händelser på slottet – ett slott som drar till sig bedragare och skojare likt flugor dras till svinstians gödselstack.