Veckans lästips – nyårsvarianten!

Gott nytt år, kära medlemmar och Wodehouseentusiaster!

WodehouseSällskapet äntrar det nya året på bästa möjliga vis: med förberedelserna av vårens medlemshäfte, tänkt att högtidlighålla Sällskapets 35-års-jubileum. Vi hoppas få all anledning att återkomma med nyheter kring detta snart!

Under de två sista veckorna av 2018 skickades JEEVES ut till medlemmar som betalt sin årsavgift. Avgiftsbetalare som ej fick sin tidning uppmanas kontakta ordföranden så löser vi detta! Ännu finns en liten hög överexemplar kvar att tillgå.

Från den stora Wodehousevärlden konstaterar vi att ett antal verk som Mästaren publicerade 1923, på grund av en liten egenhet i den amerikanska patentlagstiftningen, vid årskiftet släpptes för fri användning. Bland godbitarna som nu står fria för vem som helst att publicera finns höjdpunkter som Leave it to Psmith och The inimitable Jeeves. Vågar vi hoppas på ett par vackra återutgåvor?

Avslutningsvis, veckans lästips: för er som firade in det nya året ordentligt, är det en självklarhet vad lästipset blir. Givetvis anbefalls ni att insupa den allra första Jeeveshistorien, i vilken vi lär oss om alla bakfyllors nemesis, Jeeves mirakeldryck, enligt upphovsmannen själv bestående av ett rått ägg, Worcestersås, och rödpeppar.

Gott nytt år!

/John Pettersson

Posted in Blandings Blandning.