Kära Sällskapsmedlemmar!

Våren susade förbi liksom i ett töcken, och på den nytillkomne Ordförandes balkong, där dessa rader författas, härskar nu en värmebölja av närmast kontinentalt slag. Vad bättre sätt att koppla av på i denna tryckande hetta än genom en svalkande genomläsning av lämplig Wodehousebok? Själv läste jag om ”Som det anstår en Wooster” – Wodehouse har ju den fördelen att han tål att läsas om, helst flera gånger.

Men inte alla är begivna på omläsning, och kanske sitter Sällskapets medlemmar med samlingar där samtliga exemplar är utlästa? Då rekommenderar jag varmt Sällskapets egenhändigt översatta och utgivna I Sällskap Med Wodehouse: https://www.bokus.com/bok/9789188173225/i-sallskap-med-wodehouse/. I denna eminenta samling från 2015 hittar du tidigare oöversatta pärlor från Plum. Passa på och lägg till den till er sommarläsning!

Det är ju Ordförandes förhoppning och avsikt att det digitala Wodehouseuniversumet på svenska skall bli lite livligare. En Sällskapsmedlem som sannerligen gör sitt för att detta skall förverkligas är vår egen Tomas Prenkert. Kika gärna in på hans olika Wodehousesidor, wodehousebibliografier.n.nu wodehouseforskning.weebly.com och wodehousesnack.n.nu . Där finns gott om matnyttigt för den Plumgripne.

Jag hoppas att Sällskapets medlemmar har en fortsatt varm och trevlig vår. Avslutningsvis vill jag meddela att Göteborgsavdelningen kommer att ha en träff den 17e juni klockan 17, i centrala Göteborg. Då kommer jag själv att för första gången medverka och jag hoppas att så många som möjligt som är bosatta i Västsverige har möjlighet att medverka! Plats och aktivitet kommer att meddelas här inom kort. Gå även gärna med i vår Facebookgrupp, länk hittar du överst på hemsidan, för mer information.

Vänliga hälsningar,

John Pettersson

Posted in Blandings Blandning.